CRIDA – Mobilitat de treballadors UE

CRIDA – Mobilitat de treballadors UE

Benvolgudes empreses associades,
Degut als dubtes en relació a la crida de treballadors Fixes Discontinus, i en quan a la mobilitat de treballadors de l ́Europa de l’Est per a treballar al camp o centrals, com sabeu fa dies que treballem en aquests temes i us informem:

(1) FIXES DISCONTINUS. Crida de treballadors_procediment.

Consultat amb els nostres assessors i també amb UGT, creiem que s’hauria d’actuar així:

a) CRIDA: Hem de fer la crida als treballadors. Fer-la amb “acuse de recibo” per garantir la recepció (en cas de SMS => certificat, veure empreses cerificadores de SMS com ara Lleida.net). Us adjuntem model de crida (“Llamamiento FD”).

b) Després de la Crida:
b1.NO TENIM RESPOSTA: En el cas de que passats 3 dies no hagin respost, llavors sel’s hi fa una CARTA on es demanarà que si en 24h no motiven la seva absència, entendrem que és una baixa voluntària.

c) Motivació del treballdor cridat i no presentat: Entenem que ens podem trobar en els escenaris:

1.- No pot sortir del seu país => Per tant que ho acrediti, que ho justifiqui. Vosaltres guardeu el justificant i en cas de inspecció,

vosaltres haureu fet la vostra crida però ell no ha pogut venir per força major, i de moment mantindria la seva situació de FD (i el podem saltar).

2.- Està malalt/a => Ho haurà de justificar i vosaltres haureu de guardar el justificant

3.-NO voll venir => Malauradament no podrà acreditar ni

justificar i ens trobariem en la situació b.1).

(2) MOBILITAT TREBALLADORS PAÏSSOS UE (ex.Europa l ́Est)

Tal i com us vam informar, en data 30.03 la Comissió Europea va instar als Estats Membres a facilitar i garantir aquesta mobilitat en el sector AGRO. Quedi clar que NO ÉS CAP MANDAT, però si que recomana que es faciliti la mobilitat per treballar en el nostre sector entre països.

Per aquest fet, us recomano que aquells que tingueu personal de l ́Europa de l ́Est, els envieu un Certificat de Crida conforme els necessiteu i es desplacen per venir a treballar. En cas també de problemes, no dubteu en consultar-nos.

DOCUMENTS ADJUNTS _ PROCEDIMENT:

  1. a)  CERTIFICAT 31.03 ENG: Enviar-li aquest certificat en anglès amb les vostres dades i les seves dades, a efectes de que tingui un document per a que li facilitin la sortida del país.
  2. b)  CERTIFICAT 31.03 ESP: Enviar-li també aquest en castellà per a quan arribin a l ́aeroport espanyol. En cas necessari l ́autoritat policial es podria posar en contacte amb vosaltres per a xequejar que és vàlida la certificació.

    c) Us recomanem que la mobilitat/desplaçament sigui via aèria (vols), per a facilitar i minimitzar el trànsit entre països. d) En el cas que es tracti de fixes discontinus, també envieu-li el

    DOC. “Llamamiento FD”

    En cas de dubtes, si us plau ens contacteu

    Salut a totes i tots La Direcció